Stijging van werkgelegenheid in de payroll-sector!

Stijging van werkgelegenheid in de payroll-sector!
De werkgelegenheid in de payrollsector is in het eerste halfjaar van  2014 gestegen. De omzet van de payrollbedrijven groeide in de eerste zes  maanden van 2014 met 5 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van  2013. Dat blijkt uit de marktmonitor van de brancheorganisatie van  payrollbedrijven, de VPO-Marktmonitor.
Het gaat weer de goede kant op met het aanbod van payrollbanen. In 2012 was het halfjaarcijfer -6 procent, in 2013 0 procent en in 2014 +5 procent. Er is momenteel een grote behoefte aan flexibiliteit op de arbeidsmarkt, die naar verwachting de komende jaren alleen maar zal toenemen, zoals blijkt uit onder meer het in mei van dit jaar gepubliceerde TNO-onderzoek: 'De toekomst van flex'. 

Werkgeverschap steeds complexer
Payrollondernemingen nemen de administratieve en financiële verplichtingen, zoals kosten die verbonden zijn aan bijvoorbeeld disfunctioneren, ziekte, arbeidsongeschiktheid en verlof, zoveel mogelijk over. Hierdoor worden ondernemers zoveel mogelijk ontlast van de administratieve en financiële verplichtingen die samenhangen met het werkgeverschap. Ze kunnen zich door samenwerking met een payrollonderneming vooral richten op hun kernactiviteiten.
Delen via
Terug Terug naar overzicht