Is payrolling duur?

Is payrolling duur?

Dit is een vraag die veel ondernemers zichzelf stellen. Het antwoord hierop is dat payrolling vaak even duur of zelfs goedkoper kan zijn dan wanneer u als bedrijf zelf uw loonadministratie verzorgt. Dit lijkt natuurlijk makkelijk gezegd, maar wanneer wij een aantal voordelen op een rij zetten, zult u zien dat payrolling eigenlijk best heel voordelig kan zijn!
 
Wanneer u uw personeel zelf in dienst heeft, kan de kostprijs van een medewerker vaak hoger uitvallen dan vooraf verwacht. Behalve het nettoloon komen hier namelijk ook nog loonheffingen bij kijken. Maar dit is nog lang niet alles. Zo bent u als werkgever ook verplicht om vakantiegeld te betalen (8% van het bruto jaarsalaris). Daarnaast komen hier ook nog vakantiedagen (11%), feestdagen (2,6%) en kort verzuim (0,6%) bij. Hier overheen komen nog sociale premies (24%) en normale werkgeverslasten, zoals onder andere het pensioen (gemiddeld zo’n 11%).

Wanneer rekening is gehouden met bovenstaande zaken, heeft u zelfs nog steeds risico’s welke uw werknemers met zich mee brengen. Het ziekteverzuim kan bijvoorbeeld erg vervelend zijn voor een bedrijf. Zelfs wanneer u zich als werkgever zich hiervoor verzekert, betaalt u hier ook premie voor, wat de kostprijs van een medewerker omhoog drijft. Ook komen er nog arbokosten voor een werknemer bij.

Wanneer we dit allemaal bij elkaar optellen zal u zien dat een werknemer uiteindelijk toch een stuk meer kost dan alleen het nettoloon met loonheffingen.

Payrolling, de oplossing!

Als u kiest voor payrolling, worden alle kosten teruggebracht tot 1 inkoopfactuur. Geen losse facturen van de accountant, Arbodienst, verzekering, pensioenfonds, enzovoorts. Alles wordt centraal geregeld door Janssen Payroll Services. Onze tarieven zijn nagenoeg gelijk aan de kostprijs en zijn gebaseerd op het bruto-uurloon van uw medewerker(s).

Kan een ander payroll bureau u wel erg mooie aanbiedingen doen? Let dan goed op!
Vaak worden niet alle kosten door deze bureaus gedekt, waardoor u zelf alsnog extra kosten krijgt, welke u vooraf niet had ingecalculeerd.

Bij ons is alles inclusief. Het bruto uurloon vermenigvuldigd met de omrekenfactor is wat u voor uw medewerker betaalt. Zo komt u niet voor verassingen te staan en werkt u met een betrouwbaar Payroll bureau!

Delen via
Terug Terug naar overzicht