De geschiedenis van Payrolling

De geschiedenis van Payrolling

'Payroll', letterlijk 'loonlijst' in het Nederlands, is een lijst waarop per werknemer de berekening van het loon en van de daarop in te houden bedragen zijn vermeld. Het is een dienst die zijn oorsprong vindt in de Verenigde Staten. Hier bedacht men dat het veel makkelijker kan zijn om contractbeheer en verloning uit te besteden aan zogeheten Payroll ondernemingen.

Dit idee is in de jaren '90 overgekomen naar Nederland en is inmiddels niet meer weg te denken in het bedrijfsleven. Personeel van de werkgever komt op de loonlijst van het payroll bedrijf, waardoor het payroll bedrijf administratief en juridisch werkgever wordt van het personeel. Bedrijven die werken met payroll ondernemingen genieten van vele voordelen. Zo kunnen ze het personeel altijd zonder zorgen flexibel inzetten. Ook hoeven zij zich niet meer bezig te houden met onder andere loonadministratie, waardoor de onderneming zich kan richten op zijn corebusiness. Een win-win situatie dus!

Heeft u ook interesse in payrolling of zou u hier graag meer over willen weten? Neem contact met ons op vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan!

Vraag offerte aan

Delen via
Terug Terug naar overzicht